Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Arašídová polévka

Autor: Mandimu  •   0 minut čtení

Arašídová polévka

40 min 25 min Snadné 6 porce

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

350 kcal 10g Bílkoviny 22g Tuky 28g Cukry

Suroviny

zeleninovy-vyvar, brambor, rapikaty-celer, rajcata, cesnek, chilli, kayensky-pepr, sojova-omacka, kokosove-mleko, arasidove-maslo, bazalka, sul, pepr

Instrukce

Vývar nalijte do hrnce a přiveďte k varu.

Brambory oloupejte, společně s celerem a rajčaty je nakrájejte na kostky a všechnu nakrájenou zeleninu přidejte do hrnce.

Do hrnce prolisujte stroužky česneku a vše ochuťte solí, pepřem, chilli a kajenským pepřem.

Přidejte do hrnce sójovou omáčku, kokosové mléko a arašídové máslo, vše promíchejte, hrnec přiklopte pokličkou a nechte vařit 20–25 minut.

Hotovou polévku rozdělte do 6 talířů a podávejte s nasekanou bazalkou. Každou porci můžete také ozdobit 1 lžičkou arašídového másla navíc.

*Kajenský pepř je koření připravené z kajenských papriček. Podobá se chilli a kromě využití v kuchyni pomáhá při léčbě křečových žil nebo trombózy.

Poznámky

K polévce se skvěle hodí celozrnný naan chléb, recept naleznete zde na webu.