Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Amarantová kaše s pečeným jablkem

Autor: Mandimu  •   0 minut čtení

Amarantová kaše s pečeným jablkem

30 min 20 min Snadné 1 porce

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

526 kcal 27g Bílkoviny 17g Tuky 68g Cukry

Suroviny

mleko, voda, amarant, maslo, jablko, hrebicek, tvaroh, med

Instrukce

V hrnci smíchejte polotučné mléko se 150 ml vody a směs přiveďte k varu.

Plamen ztlumte na mírný stupeň, přidejte do hrnce amarant a nechte ho vařit 20 minut.

Chvilku před dovařením amarantové kaše si připravte pečené jablko: Nachystejte si pánev a na mírném plameni v ní nechte rozpustit máslo. Následně zvyšte plamen na střední stupeň, přidejte do pánve nakrájené jablko a hřebíček a vše opékejte přibližně 2 minuty, aby jablko stačilo zezlátnout a změknout.

Jakmile se dovaří amarantová kaše v hrnci, vypněte ohřev a vmíchejte do kaše ½ celkového množství tvarohu. Následně kaši přemístěte do servírovací misky a přidejte k ní zbylý tvaroh a pečené jablko z pánve.

Celý obsah misky přelijte medem a podávejte.

Poznámky

TIP: Hotovou kaši můžete dochutit šťávou z limetky.