Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Amarantová kaše s banánem

Autor: Mandimu  •   1 minut čtení

Amarantová kaše s banánem

45 min 35 min Snadné 1 porce

Připravte si exotickou kaši z amarantu – pseudoobilniny dávných Inků a Aztéků. Amarant je přirozeně bezlepkový a odvane z vás veškerý stres. Stačí jen čtyři ingredience a díky kokosovému mléku je recept i bezlaktózový. Kaše bude skvěle chutnat s jakýmkoli rostlinným mlékem, které jí dodá dominantní chuť.

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

611 kcal 15g Bílkoviny 30g Tuky 62g Cukry

Suroviny

amarant, banan, arasidove-maslo, kokosove-mleko

Instrukce

Amarant uvařte podle návodu na obalu (cca 35 minut ve 2násobném množství vody).

Uvařený amarant rozmixujte s banánem, arašídovým máslem a kokosovým mlékem.

Rozmixovanou směs přemístěte do misky a ihned podávejte. Případně ji skladujte v lednici a spotřebujte do 2 dnů.

Poznámky

Amarantovou kaši podávejte s nakrájeným banánem, nasekanými pistáciemi, javorovým sirupem a několika lístky čerstvé máty.