Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Bramborová kaše

Všechny recepty

Bramborová kaše

35 min 35 min 20 min 20 min Snadné Snadné 4 porce 4 porce

Nutriční hodnoty na 1 porci/kus

183 kcal 4 g bílkovin 7 g tuků 25 g sacharidů

Suroviny

Brambory, Voda, Máslo, Mléko, Sůl

Postup přípravy

Nejprve si brambory oloupejte a nakrájejte na kostky.

V hrnci přiveďte k varu 1 litr vody, osolte, přidejte nakrájené brambory a vařte 15–20 minut doměkka. Až budou brambory uvařené, slijte z nich vodu.

Následně si v rendlíku přiveďte k varu mléko s máslem.

Uvařené brambory rozmačkejte šťouchadlem, přilijte k nim horké mléko s máslem a vyšlehejte ručním šlehačem dohladka.

Hotovou bramborovou kaši rozdělte na 4 porce a podávejte.

Tip

Každou porci před servírováním ozdobte najemno nakrájenou jarní cibulkou.