Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Zapečený květák se sýrem a bramborami

Jíme zdravě za pár korun

Zapečený květák se sýrem a bramborami

60 min 60 min 40 min 40 min Snadné Snadné 4 porce 4 porce

Nutriční hodnoty na 1 porci/kus

201 kcal 11 g bílkovin 10 g tuků 16 g sacharidů

Suroviny

Květák, Brambory, Mozzarella, Smetanový sýr, Mletá paprika, Kmín, Sůl, Pepř

Postup přípravy

Nejprve dejte předehřívat troubu na 195–200 °C a připravte si zapékací nádobu o rozměrech 30 cm × 25 cm.

Zatímco se trouba nahřívá, připravte si ingredience: Květák rozeberte na menší růžičky, brambory oloupejte a nakrájejte na malé kostičky a mozzarellu nastrouhejte nahrubo.

Poté si vezměte mixovací nádobu, dejte do ní ½ květákových růžiček, ½ nakrájených brambor, všechnu nastrouhanou mozzarellu, smetanový sýr, mletou papriku, mletý kmín, sůl a pepř a vše rozmixujte téměř dohladka tyčovým mixérem.

Rozmixovanou směs přesuňte do připravené zapékací nádoby, přidejte nerozmixované kousky brambor a růžičky květáku a vše promíchejte. Zapékací nádobu vložte do vyhřáté trouby a pečte 35–40 minut při 195–200 °C.

Po uvedené době vyjměte nádobu z trouby, zapečený květák rozdělte na 4 porce a podávejte.