Nejprve si v menším kastrůlku na mírném plameni rozpusťte máslo. Tymián zbavte stonku, přidejte ho do rozpuštěného másla, lehce zesilte plamen na mírný až střední a za občasného míchání vařte tymián v másle 2–4 minuty, dokud se tymián nerozvoní. Podle potřeby zmírněte plamen, aby se máslo nepřipálilo.*
Poté máslo odstavte z plamene a sceďte do středně velké mísy.
Do mísy následně přidejte třtinový cukr, jogurt, citronovou kůru i šťávu a špetku soli a vše promíchejte. Poté do mísy prosejte špaldovou mouku, celý obsah mísy smíchejte v hlad‐ ké těsto a mísu uložte na 30–45 minut do lednice, aby máslo zase ztuhlo, těsto bylo tvrdší a lépe se s ním pracovalo.
Po uvedené době vyndejte odleželé těsto z lednice, dejte si předehřívat troubu na 180 °C a připravte si plech, který vyložte pečicím papírem.
Poté si pomoučete pracovní plochu cca 20 g špaldové mouky, na pomoučenou plochu dejte těsto a válečkem ho vyválejte na cca 3 mm silný plát. Následně z těsta začněte vykrajovat libovolné tvary a skládejte je na připravený plech.
Až spotřebujete všechno těsto, vložte plech do trouby a pečte 15–17 minut při 180–185 °C.
Hotové sušenky vyndejte z trouby, nechte je vychladnout na plechu a poté podávejte.
* Pokud vám máslo zhnědne, bez obav ho do těsta použijte – bude mít oříškovější chuť. Pro jistotu však máslo nejdříve ochutnejte, abyste se ujistili, že není mírně spálené.