Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Zavařené hrušky

Jíme zdravě po celý rok

Zavařené hrušky

50 min 50 min 30 min 30 min Střední Střední 2 kusy 2 kusy

Nutriční hodnoty na 1 porci/kus

Přidat k uloženým

327 kcal 2 g bílkovin 2 g tuků 76 g sacharidů

Suroviny

Hruška, Zázvor, Stévie, Skořice, Kyselina citronová, Sůl

Postup přípravy

Hrušky očistěte, nakrájejte na měsíčky a zbavte jádřinců.

Následně si připravte nálev: v hrnci s 1 litrem vody vařte dohromady nastrouhaný zázvor, špetku soli, stévii, skořici a kyselinu citronovou. Vařte na mírném plameni 5 minut.

Nakrájené hrušky rozdělte do 2 půllitrových zavařovacích sklenic.

Sklenice zalijte připraveným nálevem těsně pod okraj, pevně uzavřete víčkem a zavařujte při 80 °C 20–25 minut v hrnci naplněném zhruba do ½ vodou. Sklenice nechte vychladnout, zkontrolujte, zda těsní a neuniká z nich kapalina, a skladujte je na chladném místě.

Tip

TIP testérů: Testérka Míša přidala do zavařovacích sklenic ještě pár kousků celého hřebíčku.