Kuřecí prsa nakrájejte na kostky o velikosti 2 cm × 2 cm a dejte do větší mísy. Poté oloupejte 2 stroužky česneku a prolisujte je do mísy k masu.
Následně do mísy přidejte mletý koriandr, mletou papriku, sušené oregano, kůru a šťávu z 1 citronu, sůl a pepř a vše důkladně promíchejte, aby se maso dobře obalilo kořením.
Poté si připravte 4 špejle, rovnoměrně na ně napíchejte okořeněné kostky masa a vzniklé špízy dejte alespoň na 30 minut do lednice.
Mezitím si připravte tzatziki. Mátu a kopr nakrájejte najemno. Poté si vezměte menší mísu, na jemném struhadle do ní nastrouhejte okurku, osolte a vyčkejte 5–8 minut, než okurka díky soli pustí vodu.
Mezitím oloupejte 1 stroužek česneku, prolisujte ho do středně velké mísy a přidejte k němu nakrájenou mátu, kopr a bílý jogurt.
Po uvedené době z nastrouhané okurky vymačkejte přebytečnou vodu, okurku přidejte do mísy spolu s citronovou šťávou a solí, celý obsah mísy promíchejte a mísu s tzatziki dejte prozatím do lednice.
Po alespoň 30 minutách chlazení kuřecích špízů si nachystejte pánev a na středním plameni v ní rozehřejte 2 lžíce oleje. Poté do pánve vložte špízy s kuřecím masem a opékejte je 5–6 minut z každé strany. Následně špízy z pánve vyjměte.
Opečené špízy rozdělte na 4 talíře a podávejte s vychlazeným tzatziki.