Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Indický krémový dhal z červené čočky

Jíme zdravě kolem světa

Indický krémový dhal z červené čočky

40 min 40 min 20 min 20 min Snadné Snadné 4 porce 4 porce

Nutriční hodnoty na 1 porci/kus

Přidat k uloženým

422 kcal 20 g bílkovin 20 g tuků 33 g sacharidů

Suroviny

Cibule, Česnek, Zázvor, Řepkový olej, Červená čočka, Kmín, Kari koření, Chilli, Zeleninový vývar, Kokosové mléko, Rajčata, Koriandr, Bílý jogurt, Sůl, Pepř

Postup přípravy

Cibule, česnek i zázvor oloupejte a nakrájejte najemno.

Poté si ve větším hrnci na středním plameni rozpalte 3 lžíce oleje, přidejte nakrájenou cibuli, česnek a zázvor a opékejte 2–3 minuty na středním plameni.

Následně do hrnce přidejte červenou čočku, mletý kmín, kari koření a mleté chilli a vše opékejte další 1–2 minuty na středním plameni. Poté přidejte zeleninový vývar, kokosové mléko, krájená rajčata z plechovky, sůl a pepř, hrnec přiklopte pokličkou a směs přiveďte na silném plameni k varu.

Následně ztlumte plamen na střední stupeň a směs vařte pod pokličkou 12–15 minut, dokud čočka nezměkne a celá směs náležitě nezhoustne. Mezitím si najemno nakrájejte koriandr.

Po uvedené době vypněte ohřev a hotový dhal rozdělte na 4 porce. Navrch každé porce přidejte bílý jogurt a nakrájený koriandr a podávejte.