Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Mleté hovězí maso na asijský způsob

Jíme zdravě do 30 minut

Mleté hovězí maso na asijský způsob

25 min 25 min 13 min 13 min Snadné Snadné 4 porce 4 porce

Nutriční hodnoty na 1 porci/kus

360 kcal 29 g bílkovin 24 g tuků 12 g sacharidů

Suroviny

Zázvor, Česnek, Cibule, Mrkev, Brokolice, Rajčata, Voda, Sójová omáčka, Kukuřičný škrob, Řepkový olej, Hovězí, Fazolové lusky, Chilli, Jarní cibulka, Sezamová semínka, Sůl, Pepř

Postup přípravy

Nejprve očistěte zázvor, česnek, cibuli a mrkev. Poté zázvor a česnek nakrájejte najemno.

Cibuli rozkrojte napůl a poté nakrájejte najemno, mrkev na tenké nudličky, brokolici na malé kousky a rajčata na kostičky (1 cm × 1 cm). V hrníčku smíchejte vodu, sójovou omáčku a kukuřičný škrob a dejte stranou.

Ve větší pánvi rozpalte olej a na středním až vysokém plameni restujte maso cca 8 minut. Poté snižte plamen na střední, přidejte česnek, zázvor a rajčata a restujte další 2 minuty. Následně přidejte fazolové lusky, mrkev a brokolici. Restujte 2 minuty a zalijte vodou se škrobem a sójovou omáčkou.

Snižte plamen na mírný a nechte omáčku za stálého míchání 1–2 minuty zhoustnout. Dochuťte solí, pepřem a chilli a podávejte posypané jarní cibulkou a sezamovými semínky.

Tip

Hotové jídlo podávejte s rýží.