Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Jogurtový koláč s ovocem

Jíme zdravě do 30 minut

Jogurtový koláč s ovocem

45 min 45 min 35 min 35 min Snadné Snadné 8 porce 8 porce

Nutriční hodnoty na 1 porci/kus

220 kcal 7 g bílkovin 9 g tuků 27 g sacharidů

Suroviny

Ovesné vločky, Špaldová mouka, Třtinový cukr, Jedlá soda, Kypřicí prášek do pečiva, Bílý jogurt, Máslo, Vejce, Vanilkový extrakt, Lesní ovoce, Sůl

Postup přípravy

Nejprve si předehřejte troubu na 180 °C a vyložte si kulatou formu (⌀ 21 cm) na pečení.

Ve středně velké míse smíchejte vločky, špaldovou mouku, 60 g třtinového cukru krystal, jedlou sodu, prášek do pečiva a špetku soli. Přidejte jogurt, rozpuštěné máslo, vejce a vanilkový extrakt a vymíchejte v těsto.

Vzniklé těsto nalijte do připravené formy a vrch těsta posypte mraženým lesním ovocem a lžící třtinového cukru. Vložte do předehřáté trouby a pečte 30–35 minut na 180 °C.

Upečený koláč vyndejte z trouby a nechte vychladnout ve formě cca 20 minut.

Po vychladnutí koláč vyjměte z formy, nechte dojít do pokojové teploty (cca 30 minut) a poté podávejte.

Tip

Tipy na servírování: Koláč podávejte s bílým jogurtem (3,5 % tuku) a mletou skořicí.

TIP: Koláč můžete péct i s jiným ovocem. Vyzkoušejte například jablka nebo broskve.