Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Tvarohová bábovka

Zdravé mlsání

Tvarohová bábovka

115 min 115 min 60 min 60 min Střední Střední 14 porce 14 porce

Nutriční hodnoty na 1 porci/kus

189 kcal 8 g bílkovin 9 g tuků 18 g sacharidů

Suroviny

Máslo, Špaldová mouka, Vejce, Med, Citron, Mléko, Tvaroh, Kypřicí prášek do pečiva, Rozinky, Sůl

Postup přípravy

Nejprve si předehřejte troubu na 170–175 °C. Připravte si formu na bábovku (Ø 24 cm), vymažte ji 20 g másla a vysypte 15 g špaldové mouky.

Do větší mísy vložte žloutky, med, máslo, citronovou kůru, mléko a tvaroh a vše důkladně vyšlehejte pomocí metličky.

Poté do směsi přidejte mouku, prášek do pečiva a rozinky a ještě jednou důkladně promíchejte.

Následně do vyšší nádoby vložte bílky a špetku soli a pomocí tyčového mixéru se šlehacím nástavcem vyšlehejte tuhý sníh (potrvá to 2–3 minuty). Hotový sníh nadvakrát přidejte do mísy k připravené směsi. Vmíchávejte jej opatrně, ale důkladně.

Celý obsah nádoby následně nalijte do připravené formy na bábovku, tu vložte do vyhřáté trouby a pečte 55–60 minut na 170–175 °C.

Po upečení bábovku z formy vyklopte (nejlépe na pečicí mřížku) a nechte alespoň 40 minut vychladnout. Po vychladnutí bábovku nakrájejte na jednotlivé porce a podávejte.