Nejprve předehřejte troubu na 180 °C, připravte si 15 muffinových forem a vyložte je papírovými košíčky.
Do středně velké mísy dejte mouku, kakao, cukr a prášek do pečiva. Promíchejte a přidejte mléko, vejce, jogurt, olej a vanilkový extrakt. Metličkou vymíchejte v hladké těsto a naplňte jím muffinové košíčky do ¾ jejich objemu. Pečte 20–22 minut na 180 °C.
Po vytažení nechte muffiny 30 minut vychladnout v košíčcích (nejlépe na mřížce). Mezitím si v menší míse metličkou dohladka vymíchejte arašídové máslo s medem.
Vychladlé muffiny jeden po druhém vezměte a opatrně v nich lžičkou po obvodu muffinu vydloubněte důlek tak, aby spodek zůstal neporušený a vnitřek v kuse, aby se mohl do muffinu po naplnění arašídovým krémem vtlačit zpátky.
Každý muffin naplňte cca 1 lžičkou krému. Naplněný muffin přiklopte vydlabanou částí a podávejte.