Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Plněné čokoládové muffiny

Zdravé mlsání

Plněné čokoládové muffiny

67 min 67 min 22 min 22 min Snadné Snadné 15 porce 15 porce

Nutriční hodnoty na 1 porci/kus

142 kcal 4 g bílkovin 8 g tuků 13 g sacharidů

Suroviny

Špaldová mouka, Holandské kakao, Třtinový cukr, Kypřicí prášek do pečiva, Mléko, Vejce, Řepkový olej, Vanilkový extrakt, Arašídové máslo, Med

Postup přípravy

Nejprve předehřejte troubu na 180 °C, připravte si 15 muffinových forem a vyložte je papírovými košíčky.

Do středně velké mísy dejte mouku, kakao, cukr a prášek do pečiva. Promíchejte a přidejte mléko, vejce, jogurt, olej a vanilkový extrakt. Metličkou vymíchejte v hladké těsto a naplňte jím muffinové košíčky do ¾ jejich objemu. Pečte 20–22 minut na 180 °C.

Po vytažení nechte muffiny 30 minut vychladnout v košíčcích (nejlépe na mřížce). Mezitím si v menší míse metličkou dohladka vymíchejte arašídové máslo s medem.

Vychladlé muffiny jeden po druhém vezměte a opatrně v nich lžičkou po obvodu muffinu vydloubněte důlek tak, aby spodek zůstal neporušený a vnitřek v kuse, aby se mohl do muffinu po naplnění arašídovým krémem vtlačit zpátky.

Každý muffin naplňte cca 1 lžičkou krému. Naplněný muffin přiklopte vydlabanou částí a podávejte.

Tip

Při přípravě arašídové náplně do ní můžete zamíchat 100 g rozvařeného lesního ovoce.