Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Jáhlová kaše s ovocem a pistáciemi

Snídaně a svačiny

Jáhlová kaše s ovocem a pistáciemi

15 min 15 min 5 min 5 min Snadné Snadné 2 porce 2 porce

Nutriční hodnoty na 1 porci/kus

Přidat k uloženým

563 kcal 11 g bílkovin 21 g tuků 75 g sacharidů

Suroviny

Kiwi, Kaki, Jáhly, Strouhaný kokos, Rýžové mléko, Kokosový olej, Agávový sirup, Pistácie, Konopné semínko

Postup přípravy

Kiwi oloupejte a společně s kaki nakrájejte na menší kousky.

Jáhlové vločky a kokos dejte do hrnce a zalijte mlékem. Přiveďte k varu a vařte na mírném plameni 3–4 minuty do zhoustnutí.

Vmíchejte kokosový olej a oslaďte sirupem.

Kaši dejte do misek, ozdobte nakrájeným ovocem, nadrcenými pistáciemi a konopnými semínky a podávejte.

Tip

Jáhlovou kaši lze připravit i ze samotných jáhel, ale příprava se prodlouží. Jáhly spařte horkou vodou, pak propláchněte ve studené. Následně vařte v mléce zhruba 20–30 minut, dokud se úplně nerozvaří.