Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Jablečná přesnídávka - základní recept

Snídaně a svačiny

Jablečná přesnídávka - základní recept

45 min 45 min 30 min 30 min Snadné Snadné 4 porce 4 porce

Nutriční hodnoty na 1 porci/kus

114 kcal 0 g bílkovin 0 g tuků 31 g sacharidů

Suroviny

Jablko, Javorový sirup, Voda, Skořice

Postup přípravy

Jablka oloupeme, nakrájíme a vaříme podlité vodou ve velkém hrnci 30 minut do změknutí.

Jablka poté rozmixujeme společně s javorovým sirupem a skořicí.

*U sladších jablek můžete sirup a jiná sladidla vynechat.

Tip

Jablečnou přesnídávku si můžete vychutnat i samotnou, ale není od věci ji mít schovanou ve spíži nebo ledničce po celý rok. Dá se totiž zamíchat do jogurtu k snídani nebo do těsta na palačinky. Používá se i ke slazení a zjemnění dezertů a nebo ji v létě můžete zamrazit do formiček na nanuky.