Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Semínkové krekry

Saláty a přílohy

Semínkové krekry

35 min 35 min 20 min 20 min Snadné Snadné 35 kusů 35 kusů

Nutriční hodnoty na 1 porci/kus

0 kcal 0 g bílkovin 0 g tuků 0 g sacharidů

Suroviny

Chia semínka, Dýňová semínka, Lněné semínko, Sezamová semínka, Ovesné vločky, Špaldová mouka, Kypřicí prášek do pečiva, Kokosový olej, Med, Voda, Sůl, Pepř

Postup přípravy

Troubu předehřejte na 180 °C.

V misce společně smíchejte všechna semínka, vločky, špaldovou mouku, prášek do pečiva, špetku soli a pepře.

Do misky přidejte kokosový olej, med, 3–4 lžíce vody a rukama vypracujte těsto. Pokud se těsto drolí nebo lepí, přidejte mouku nebo další lžíci vody.

Těsto rozválejte na plechu mezi dvěma archy pečicího papíru.

Poté odstraňte vrchní papír a těsto nakrájejte na čtverce. Čtverce od sebe oddělte, aby se při pečení nespojily.

Plech vložte do předehřáté trouby a nechte péct 15–20 minut na 170–180 °C.

Hotové semínkové krekry nechte chvíli chladnout a poté podávejte.

Pokud krekry nesníte hned, nechte je nejprve zcela vychladnout, následně je uzavřete do krabice či dózy (nejlépe vzduchotěsné) a skladujte je mimo lednici na suchém, spíše chladnějším místě. V těchto podmínkách vám krekry vydrží 1–2 týdny, kvůli zachování křupavosti je však doporučujeme spotřebovat do 5 dnů.

Tip

Krekry servírujte například s hummusem. Můžete do nich také přidat libovolné koření – vyzkoušejte například provensálskou směs, uzenou sůl nebo mletou papriku.