Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Cuketové zelí

Saláty a přílohy

Cuketové zelí

25 min 25 min 10 min 10 min Snadné Snadné 6 porce 6 porce

Nutriční hodnoty na 1 porci/kus

115 kcal 3 g bílkovin 3 g tuků 18 g sacharidů

Suroviny

Cuketa, Cibule, Slunečnicový olej, Třtinový cukr, Kmín, Bramborový škrob, Voda, Ocet, Sůl, Pepř

Postup přípravy

Nejprve cukety nastrouhejte* nahrubo, osolte a nechte v sítku odkapat. Mezitím nakrájejte cibule na tenčí plátky.

Na mírném plameni rozpalte pánev, nalijte do ní olej a zkaramelizujte na něm cibuli s 3 lžícemi cukru (5–8 minut).

Z cukety vymačkejte přebytečnou vodu a společně s kmínem přidejte k cibuli. Plamen zvyšte na střední stupeň a cuketu orestujte (cca 3 minuty).

Mezitím smíchejte škrob se 100 ml vody a 3 lžícemi octa. Cuketu zalijte, směs provařte další 2–3 minuty a dochuťte solí a dle potřeby zbylým octem a cukrem.

* Pokud jsou cukety velké a už mají větší semena, před strouháním je vydlabejte.

Tip

Podávejte s kuřecími stehny a bramborem.