Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Zeleninový vývar - základní recept

Polévky

Zeleninový vývar - základní recept

130 min 130 min 120 min 120 min Snadné Snadné 1 porce 1 porce

Nutriční hodnoty na 1 porci/kus

474 kcal 12 g bílkovin 20 g tuků 61 g sacharidů

Suroviny

Máslo, Celer, Mrkev, Petrželová nať, Cibule, Pórek, Voda, Bobkový list, Sůl, Pepř

Postup přípravy

Celer, mrkev a petržel oloupejte a nakrájejte na menší kousky zhruba o velikosti palce.

Cibuli oloupejte, pórek očistěte a obojí nakrájejte na stejně velké kusy jako kořenovou zeleninu.

Ve větším hrnci rozpalte 2 lžíce másla a do hrnce hned přidejte nakrájenou zeleninu, zamíchejte a restujte zhruba 4 minuty.

Do vývaru dejte jakékoliv zbytky zeleniny, které máte zrovna po ruce.

Základ vývaru by však vždy měla tvořit kořenová zelenina – mrkev, celer, petržel.

Z tohoto receptu vytvoříte zhruba 1,5 litru vývaru.