Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Rybí polévka

Polévky

Rybí polévka

48 min 48 min 30 min 30 min Snadné Snadné 4 porce 4 porce

Nutriční hodnoty na 1 porci/kus

Přidat k uloženým

262 kcal 25 g bílkovin 9 g tuků 18 g sacharidů

Suroviny

Máslo, Špaldová mouka, Rybí vývar, Mrkev, Petrželová nať, Celer, Kapr, Celozrnný toustový chleba, Sůl, Pepř

Postup přípravy

V hrnci rozehřejte na středním plameni máslo. Po rozehřátí máslo zaprašte moukou a za stálého míchání tak připravte světlou jíšku. Poté do hrnce nalijte 1,5 litru rybího vývaru.

Mrkve, petržel a celer očistěte, nakrájejte na kostičky (cca 1 cm × 1 cm) a také je přidejte do hrnce. Směs přiveďte k varu a vařte pod pokličkou zhruba 10–15 minut na středním plameni.

Mezitím si očistěte filety, zbavte je kostí a nakrájejte je na 2–3cm nudličky. Plamen poté ztlumte na mírný stupeň, přidejte připravené filety a za občasného míchání vše společně vařte dalších 10–12 minut.

Po uplynutí času polévku odstavte a nechte ji pár minut dojít. Mezitím si nakrájejte na kostičky celozrnné tousty a opražte je nasucho na pánvi.

Hotovou polévku dochuťte solí a pepřem a před podáváním posypte každou porci opraženými tousty a najemno nasekanou čerstvou petrželovou natí.

Tip

Rybí vývar můžete buď koupit, anebo připravit ze zbytků z kapra (např. odřezky nebo hlava) a zeleniny. Vše svařte ve vodě společně s novým kořením, bobkovým listem, anýzem a kuličkovým pepřem.