
Polévky
Frankfurtská polévka
Nutriční hodnoty na 1 porci/kus
278 kcal 13 g bílkovin 11 g tuků 31 g sacharidů
Suroviny
Cibule, Mrkev, Řepkový olej, Špaldová mouka, Mletá paprika, Hovězí vývar, Brambory, Česnek, Kuřecí maso, Sůl, Pepř
- 2× větší žlutá cibule
- 1× velká mrkev (cca 100 g)
- 2 lžíce řepkového oleje
- 50 g celozrnné špaldové mouky hladké
- 1 lžíce mleté sladké papriky
- 1 l hovězího vývaru (nebo vody s bujónem v biokvalitě)
- 3× menší syrová brambora varného typu B (cca 300 g)
- 2 stroužky česneku
- 100 g kuřecí šunky (min. 90 % masa)
- sůl
- pepř