Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Frankfurtská polévka

Polévky

Frankfurtská polévka

75 min 75 min 60 min 60 min Snadné Snadné 4 porce 4 porce

Nutriční hodnoty na 1 porci/kus

278 kcal 13 g bílkovin 11 g tuků 31 g sacharidů

Suroviny

Cibule, Mrkev, Řepkový olej, Špaldová mouka, Mletá paprika, Hovězí vývar, Brambory, Česnek, Kuřecí maso, Sůl, Pepř

Postup přípravy

Nejprve si oloupejte cibule a mrkev a nakrájejte je: cibuli najemno a mrkev na malé kostičky.

Vezměte si středně velký hrnec, nalijte do něj olej a rozehřejte jej na středním plameni. Přidejte cibuli a mrkev a restujte, dokud cibule nezesklovatí (2–3 minuty). Poté vše zasypte moukou a restujte další 1–2 minuty. Přidejte papriku, restujte cca 1 minutu a následně zalijte vývarem. Polévku přiklopte pokličkou a nechte vařit 25–30 minut na středním plameni.

Mezitím oloupejte a očistěte brambory a nakrájejte je na menší kostky. Po uplynutí uvedeného času brambory přidejte do hrnce a vařte do změknutí (cca 20 minut na středním plameni).

Mezitím nakrájejte česnek najemno a šunku na větší kostky a po uvaření brambor je přidejte do polévky.*

Nechte provařit dalších 5 minut, dochuťte solí a pepřem a podávejte.

* Než šunku dáte do polévky, můžete ji orestovat na nepřilnavé pánvi nasucho na středním plameni.