Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Rybí karbanátky z candáta s bylinkovým pestem

Obědy a večeře

Rybí karbanátky z candáta s bylinkovým pestem

26 min 26 min 6 min 6 min Snadné Snadné 8 kusů 8 kusů

Nutriční hodnoty na 1 porci/kus

157 kcal 10 g bílkovin 8 g tuků 10 g sacharidů

Suroviny

Candát, Ovesná mouka, Vejce, Petrželová nať, Kopr, Slunečnicový olej, Sůl, Pepř, Tymián, Olivový olej

Postup přípravy

Candáta zbavte kůže a dejte jej do mixéru typu sekáček. Rozmixujte najemno.

Rozmixovaného candáta smíchejte s ovesnou moukou, vejcem, sušenou petrželovou natí, sušeným koprem, solí a pepřem. Pokud je směs příliš lepivá, přidejte další mouku.

Ze směsi vytvarujte mokrou rukou 8 karbanátků o průměru 3 cm.

Na silném plameni rozpalte olej, poté plamen snižte na střední stupeň a karbanátky osmažte z obou stran dozlatova (cca 2,5 minuty z každé strany).

Všechny suroviny na pesto rozmixujte najemno. Podávejte s karbanátky.

Tip

Vhodnou přílohou jsou třeba vařené brambory nebo bramborová kaše.