Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Rajská omáčka recept

Obědy a večeře

Rajská omáčka recept

136 min 136 min 131 min 131 min Střední Střední 4 porce 4 porce

Nutriční hodnoty na 1 porci/kus

525 kcal 39 g bílkovin 17 g tuků 52 g sacharidů

Suroviny

Olivový olej, Mrkev, Celer, Petrželová nať, Hovězí, Cibule, Rajčata, Bobkový list, Nové koření, Skořice, Třtinový cukr, Voda, Celozrnné těstoviny, Máslo, Sůl, Pepř

Postup přípravy

Ve větším hrnci si na středním plameni rozehřejte 2 lžíce olivového oleje, přidejte nakrájenou mrkev, celer a petržel a vše opékejte 4–5 minut.

Poté do hrnce přidejte hovězí maso a opékejte ho 1–2 minuty z každé strany.

Následně přidejte nakrájenou cibuli, rajčatový protlak, bobkové listy, nové koření, skořici, třtinový cukr, sůl a pepř, zvyšte plamen na vysoký stupeň a vše opékejte 1–2 minuty.

Poté do hrnce přidejte rajčata z plechovky a 950 ml vody, ztlumte plamen na mírný stupeň, hrnec přiklopte pokličkou a vařte 1–2 hodiny do změknutí masa – dostatečně uvařené maso poznáte tak, že když do něj píchnete nožem, hladce sjede z čepele.

Mezitím si uvařte těstoviny: v jiném hrnci si přiveďte k varu 2 l vody, osolte, přidejte těstoviny a vařte je na středním plameni po dobu uvedenou na obalu (obvykle se jedná o 5–8 minut).

Až maso v hrnci změkne, vyndejte ho z hrnce, odložte stranou na talíř a nakrájejte na 4 kusy.

Poté z hrnce odstraňte skořici, nové koření a bobkové listy a následně celý obsah hrnce rozmixujte dohladka ponorným mixérem.

Do vzniklé směsi přidejte máslo a podle chuti sůl a pepř a ještě jednou promixujte.

Nyní si nachystejte 4 servírovací talíře a rozdělte do nich uvařené těstoviny.

Poté do každého talíře přidejte rajčatovou omáčku z hrnce a 1 kus vařeného masa a podávejte.