Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Kuskus s pečenou zeleninou a provensálským kořením

Obědy a večeře

Kuskus s pečenou zeleninou a provensálským kořením

35 min 35 min 20 min 20 min Snadné Snadné 4 porce 4 porce

Nutriční hodnoty na 1 porci/kus

Přidat k uloženým

182 kcal 5 g bílkovin 8 g tuků 21 g sacharidů

Suroviny

Voda, Lilek, Cuketa, Kuskus, Červená paprika, Cibule šalotka, Česnek, Olivový olej, Provensálské koření, Sůl, Pepř

Postup přípravy

Troubu předehřejte na 190 °C a připravte si malý pekáček (20 cm × 30 cm).

Kuskus dejte do mísy, zalijte vroucí vodou nebo vývarem a mísu dejte stranou.

Lilek a cuketu nakrájejte na kolečka a papriku na nudličky. Šalotky nakrájejte najemno a česnek prolisujte.

V připraveném pekáčku pak zeleninu, česnek i šalotku smíchejte s olivovým olejem, provensálským kořením a špetkou soli a pepře.

Pekáček dejte do předehřáté trouby a zeleninu pečte 20–25 minut na 180–190 °C.

Upečenou zeleninu smíchejte s připraveným kuskusem a podávejte.

Tip

Kuskus s pečenou zeleninou podávejte samostatně nebo jako přílohu k masu či tofu. Zeleninu můžete opéct také na venkovním nebo elektrickém grilu.