Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Kuřecí rizoto s houbami

Obědy a večeře

Kuřecí rizoto s houbami

40 min 40 min 30 min 30 min Náročné Náročné 4 porce 4 porce

Nutriční hodnoty na 1 porci/kus

480 kcal 24 g bílkovin 9 g tuků 75 g sacharidů

Suroviny

Rýže, Zeleninový vývar, Řepkový olej, Přepuštěné máslo (ghee), Žampiony, Česnek, Rozmarýn, Kuřecí maso, Smetanový sýr, Sůl, Parmazán

Postup přípravy

Rýži osmahneme na lžičce řepkového oleje a zalijeme vývarem.

Dáme do trouby péct na 180 °C doměkka. (cca 25-30 minut)

Mezitím si na přepuštěném máslem osmahneme na kostky nakrájené žampiony s utřeným česnekem a rozmarýnem. Zatím odstavíme.

Kuřecí prsa si očistíme,osolíme a opékáme na nepřilnavé pánvi bez tuku z obou stran. Poté je vidličkou natrháme na menší kusy.

Vyndáme z trouby rýži, zamícháme do ní lučinu, houbovou směs a natrhaná kuřecí prsa.

Celou směs promícháme, rozdělíme na porce a každou posypeme rozmarýnem a nastrouhaným parmazánem.