Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Celozrnná pizza s červenou řepou

Obědy a večeře

Celozrnná pizza s červenou řepou

210 min 210 min 75 min 75 min Náročné Náročné 4 kusy 4 kusy

Nutriční hodnoty na 1 porci/kus

Přidat k uloženým

940 kcal 28 g bílkovin 33 g tuků 125 g sacharidů

Suroviny

Sušené droždí, Třtinový cukr, Mléko, Špaldová mouka, Žitná mouka, Oregano, Bazalka, Česnek, Olivový olej, Červená řepa, Cibule, Rajčata, Lahůdkové droždí, Feta sýr, Vlašské ořechy, Sůl, Pepř

Postup přípravy

Sušené droždí, třtinový cukr a mléko smíchejte v hrníčku a nechejte vzejít kvásek (zabere to zhruba 15 minut).

Ve velké míse smíchejte obě mouky, sůl, oregano, bazalku, česnek a 2 lžičky olivového oleje a přilijte trochu šťávy z červené řepy.*

Přimíchejte kvásek a zapracujte jej do těsta. Těsto propracovávejte alespoň 10 minut.

Těsto přikryjte utěrkou a nechejte kynout alespoň 1,5 hodiny na teplém místě.

Mezitím si připravte omáčku: Rozehřejte 1 lžíci olivového oleje a na mírném plameni na něm osmahněte cibuli. Přidejte rajčatový protlak a rajčata z konzervy, osolte a opepřete.

Směs na mírném plameni prohřívejte cca 10 minut, poté dochuťte lahůdkovým droždím a odstavte.

Troubu předehřejte na 250 °C. Připravte si plech a vyložte jej pečicím papírem.

Vykynuté těsto rozdělte na 4 části.

Těsto postupně rozválejte do kruhu, přesuňte na připravený plech, potřete připravenou omáčkou a poklaďte nakrájenou řepou.

Pečte 10–15 minut na 190–200 °C, poté posypejte fetou, ořechy a čerstvými lístky bazalky a podávejte. Stejným způsobem postupujte u dalších částí těsta.

* Pokud předvařenou řepu koupíte, můžete využít přebytečnou šťávu ze sáčku. Jinak postačí kousek uvařené řepy rozmixovat s trochou vody a těsto obarvit.