
Obědy a večeře
Boloňská omáčka s mletým masem
Nutriční hodnoty na 1 porci/kus
532 kcal 34 g bílkovin 17 g tuků 63 g sacharidů
Suroviny
Cibule, Mrkev, Řapíkatý celer, Olivový olej, Krůtí maso, Rajčata, Oregano, Kuřecí vývar, Vinný ocet, Voda, Celozrnné těstoviny, Parmazán, Bazalka, Sůl, Pepř
- 150 g bílé cibule
- 200 g mrkve
- 200 g řapíkatého celeru
- 2 lžíce olivového oleje
- 400 g mletého krůtího masa (maximálně 10 % tuku)
- 30 g rajčatového protlaku
- 2 lžíce sušeného oregana
- 300 ml kuřecího vývaru
- 400 g krájených rajčat z plechovky
- 2 lžíce bílého vinného octa
- 2 l vody
- 300 g celozrnných špaget (v suchém stavu)
- 30 g strouhaného parmazánu
- 8 g čerstvé bazalky (nasekat najemno)
- sůl
- pepř