Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Boloňská omáčka s mletým masem

Obědy a večeře

Boloňská omáčka s mletým masem

78 min 78 min 59 min 59 min Střední Střední 4 porce 4 porce

Nutriční hodnoty na 1 porci/kus

532 kcal 34 g bílkovin 17 g tuků 63 g sacharidů

Suroviny

Cibule, Mrkev, Řapíkatý celer, Olivový olej, Krůtí maso, Rajčata, Oregano, Kuřecí vývar, Vinný ocet, Voda, Celozrnné těstoviny, Parmazán, Bazalka, Sůl, Pepř

Postup přípravy

Cibuli oloupejte, mrkev s celerem očistěte a poté všechnu zeleninu nakrájejte najemno.

Do většího hrnce nalijte olivový olej a rozehřejte ho na středním plameni. Až bude olej rozpálený, přidejte do hrnce najemno nakrájenou cibuli a opékejte na středním plameni 4–5 minut.

K opečené cibuli přidejte zbytek nakrájené zeleniny, mleté krůtí maso, rajčatový protlak a sušené oregano a vše opékejte na středním plameni dalších 6–7 minut.

Do hrnce přilijte kuřecí vývar a přimíchejte krájená rajčata, vinný ocet, sůl a pepř. Vše důkladně promíchejte a vařte pod pokličkou na mírném plameni 25–30 minut.

Mezitím ve větším hrnci přiveďte 2 l vody k varu. Jakmile začne voda vřít, přisypte sůl, přidejte špagety a vařte je za občasného promíchání na středním plameni 15–17 minut. Po uvaření špagety sceďte.

Uvařené špagety rozdělte do 4 talířů a servírujte s hotovou omáčkou, strouhaným parmazánem a najemno nasekanou čerstvou bazalkou.