Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Bezová šťáva - základní recept

Nápoje

Bezová šťáva - základní recept

15 min 15 min 0 min 0 min Snadné Snadné 1 porce 1 porce

Nutriční hodnoty na 1 porci/kus

9 kcal 0 g bílkovin 0 g tuků 3 g sacharidů

Suroviny

Bezinka, Voda, Med, Citron

Postup přípravy

Nejprve uvařte vodu a nechte ji vychladnout, mezi tím proberte natrhané květy. Mnohdy jsou na nich broučci, tak na to dejte pozor. Květy můžete případně jemně omýt ve studené vodě, ale největším nositelem chuti je právě pyl, který tímto smyjeme.

Citron nakrájejte na kolečka. Naplňte vhodnou nádobu s uzávěrem květy a citronovými plátky a zalijte vychladlou vodou. Takto naložené květy nechte cca 24 hodin uležet.

Poté přelejte tekutinu přes plátýnko nebo jemné sítko a do bezového nálevu přidejte a řádně promíchejte med. Nalijte do lahví a skladujte v lednici. Štávu řeďte vodou podle chuti.

*Uvedené nutriční hodnoty odpovídají 10 ml hotové šťávy.