Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Zeleninové lečo

Obědy a večeře

Zeleninové lečo

21 min 21 min 11 min 11 min Snadné Snadné 4 porce 4 porce

Nutriční hodnoty na 1 porci/kus

212 kcal 9 g bílkovin 13 g tuků 12 g sacharidů

Suroviny

Paprika, Červená paprika, Červená cibule, Rajčata, Jarní cibulka, Pažitka, Olivový olej, Voda, Vejce, Sůl, Pepř

Postup přípravy

Papriky zbavte jadérek a nakrájejte na kostky (2 cm × 2 cm). Cibuli oloupejte a nakrájejte na plátky. Rajčata na nakrájejte na kostky o velikosti (1 cm × 1 cm). Jarní cibulku nakrájejte najemno a pažitku najemno nasekejte.

V pánvi na středním plameni rozehřejte 2 lžíce olivového oleje. Jakmile je olej rozpálený, vložte do pánve na plátky nakrájenou cibuli a na kostky nakrájené papriky a společně opékejte na středním plameni 3–4 minuty.

Poté do pánve přidejte na kostky nakrájená rajčata a rajčata z plechovky, přilijte 130 ml vody, osolte, opepřete a vše společně vařte na středním plameni 4–5 minut pod pokličkou.

Jakmile je směs provařená, do pánve vyklepněte 4 vejce, přidejte najemno nakrájenou jarní cibulku a za stálého míchání vařte na středním plameni další 1 minutu.

Po uplynutí času vypněte plamen, hotové lečo rozdělte do 4 talířů a každou porci před podáváním posypte najemno nasekanou pažitkou.

Tip

Zeleninové lečo servírujte s kváskovým chlebem nebo vařenými bramborami.