Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Žampionové rizoto s ricottou a špenátem

Obědy a večeře

Žampionové rizoto s ricottou a špenátem

65 min 65 min 50 min 50 min Střední Střední 4 porce 4 porce

Nutriční hodnoty na 1 porci/kus

371 kcal 12 g bílkovin 16 g tuků 48 g sacharidů

Suroviny

Rýže, Olivový olej, Česnek, Zeleninový vývar, Špenát, Ricotta, Sůl, Pepř, Citron, Jarní cibulka, Přepuštěné máslo (ghee), Žampiony

Postup přípravy

V hluboké pánvi rozehřejte 2 lžíce olivového oleje.

Přidejte prolisované stroužky česneku, zamíchejte a hned přisypte všechnu rýži.

Rýži opékejte za stálého míchání 4-5 minut. Rýže po pár minutách opékání zesklovatí - v tomto momentě ji zalijte zhruba polovinou vývaru. Počkejte, až rýže vstřebá všechen vývar, a přilijte zbytek. Po celou dobu míchejte vařečkou, aby se rizoto nepřipálilo. Celý proces trvá cca 30-35 minut.

Rýži ochutnejte a pokud je ještě tvrdá, přilévejte vodu, dokud se neuvaří.

Do rýže přimíchejte špenát, ricottu a citronovou šťávu.

Vezměte druhou pánev a rozehřejte v ní 1 lžíci přepuštěného másla. Žampiony očistěte, nakrájejte na čtvrtiny a v pánvi zprudka opečte.

Opečené žampiony pak přimíchejte k rýži, dochuťe solí a pepřem, rozdělte na 4 porce, a každou porci posypejte jarní cibulkou.

Tip

Rizoto posypte dýňovými semínky.