Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Žampionová polévka

Polévky

Žampionová polévka

60 min 60 min 40 min 40 min Snadné Snadné 6 porce 6 porce

Nutriční hodnoty na 1 porci/kus

Přidat k uloženým

98 kcal 3 g bílkovin 5 g tuků 10 g sacharidů

Suroviny

Jarní cibulka, Žampiony, Brambory, Olivový olej, Zeleninový vývar, Sójová smetana, Sójové mléko, Římský kmín, Sůl, Pepř

Postup přípravy

Jarní cibulku, žampiony a brambory si očistěte. Jarní cibulku nakrájejte najemno, žampiony na plátky a brambory na kostičky.

V hrnci si rozehřejte lžíci olivového oleje a nakrájenou cibulku osmahněte na středním plameni (1–2 minuty).

Přidejte žampiony a opékejte 5 minut na středním plameni.

Poté zalijte vývarem a přidejte brambory. Polévku přiklopte pokličkou a nechte na středním plameni vařit 20 minut, dokud brambory nezměknou.

Přilijte smetanu a mléko a vařte dalších 10 minut.

Nakonec polévku na chvíli odstavte a poté rozmixujte tyčovým mixérem.

Osolte, opepřete, přidejte kmín a podávejte.

Tip

Žampionovou polévku můžete před podáváním ozdobit opečenými kousky žampionů a čerstvou řeřichou. Podávejte nejlépe s celozrnným pečivem.