Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Vegetariánské burgery

Obědy a večeře

Vegetariánské burgery

67 min 67 min 47 min 47 min Střední Střední 6 kusů 6 kusů

Nutriční hodnoty na 1 porci/kus

539 kcal 19 g bílkovin 19 g tuků 68 g sacharidů

Suroviny

Červená čočka, Mrkev, Fazole červené, Cibule šalotka, Česnek, Vejce, Kari koření, Lahůdkové droždí, Celozrnná žitná bulka, Tatarská omáčka, Cibule, Salátové listy, Rajčata, Okurka, Sůl, Pepř

Postup přípravy

Červenou čočku vložte do hrnce, zalijte vodou, osolte a vařte na středním plameni doměkka (5–7 minut). Vznikne vám hustší kaše.

Uvařenou čočku odstavte z plotny a nechte vychladnout. Po uvaření čočka zhruba dvojnásobně nabyde na objemu – do misky odeberte 200 g.

Troubu předehřejte na 190 °C, připravte si plech a vyložte jej pečicím papírem.

Mrkve oloupejte a nastrouhejte najemno. Předvařené fazole, červenou čočku, oloupanou šalotku a oloupané stroužky česneku společně rozmixujte a vložte do mísy.

Do mísy přidejte připravené mrkve, vejce, kari koření, lahůdkové droždí, sůl a pepř a důkladně promíchejte.

Ze vzniklé směsi tvořte placičky a pokládejte je na připravený plech. Plech s placičkami poté vložte do předehřáté trouby a pečte 40 minut při 190 °C.

Mezitím rozpulte celozrnné bulky a opečte je nasucho na pánvi na středním plameni.

Všechny poloviny opečených bulek potřete veganskou tatarskou omáčkou. Na každou spodní polovinu dejte kolečko červené cibule, pár salátových listů, upečený burger, kolečko rajčete a okurky a vše přiklopte horní polovinou bulky.

Hotové vegetariánské burgery rozdělte na 6 talířů a podávejte.