Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Vajíčková pomazánka

Pomazánky

Vajíčková pomazánka

29 min 29 min 9 min 9 min Snadné Snadné 6 porce 6 porce

Nutriční hodnoty na 1 porci/kus

Přidat k uloženým

164 kcal 8 g bílkovin 14 g tuků 2 g sacharidů

Suroviny

Vejce, Jarní cibulka, Hořčice, Citronová šťáva, Smetanový sýr, Sůl, Pepř

Postup přípravy

Připravte si hrnec, napusťte do něj dostatek vody a přiveďte k varu. Poté ztlumte plamen na mírný stupeň, do vroucí vody vložte vejce a uvařte je natvrdo (potrvá to 8–9 minut). Mezitím siočistěte jarní cibulku a nasekejte ji najemno.

Uvařená vejce oloupejte, nastrouhejte na hrubém struhadle a smíchejte s nasekanou cibulkou, dijonskou hořčicí, citronovou šťávou a smetanovým sýrem. Hotovou pomazánku dochuťte solí a pepřem a ještě před podáváním ji nechte alespoň 10 minut vychladit v lednici.

Pomazánku skladujte v lednici v uzavíratelné krabičce, kde vám vydrží přibližně 3–4 dny.

Tip

Před podáváním pomazánku ozdobte čerstvými bylinkami, které máte zrovna doma.