Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Tvarohovočokoládový dezert

Zdravé mlsání

Tvarohovočokoládový dezert

28 min 28 min 3 min 3 min Snadné Snadné 4 kusy 4 kusy

Nutriční hodnoty na 1 porci/kus

Přidat k uloženým

262 kcal 14 g bílkovin 16 g tuků 14 g sacharidů

Suroviny

Hořká čokoláda, Tvaroh, Med, Vanilkový lusk

Postup přípravy

Nejprve si připravte směs na tmavou vrstvu. Hořkou čokoládu si rozpusťte ve vodní lázni* a poté ji dejte na cca 2 minuty stranou. Mezitím si v misce vyšlehejte 250 g tvarohu s 1 lžící medu. Až čokoláda lehce vychladne, za stálého šlehání ji postupně přimíchejte k tvarohové směsi a se šleháním pokračujte, dokud se všechny ingredience v misce nespojí v kompaktní hutnou směs.

Následně si ve druhé misce vyšlehejte všechny uvedené ingredience na světlou vrstvu.

Nyní si připravte 4 menší skleničky, do každé dejte ¼ tmavé směsi a navrch pak ¼ světlé směsi. Ještě před podáváním nechte skleničky alespoň 15 minut vychladit v lednici.

Dezert při skladování v lednici vydrží přibližně 3–4 dny

Tip

Pokud máte ve spíži hořkou čokoládu a lískové ořechy, můžete navrch každé porce dezertu nastrouhat 1 čtvereček čokolády a následně dezert posypat lískovými ořechy.

*Pro přípravu vodní lázně si připravte 2 do sebe zapadající nádoby – nejlépe hrnec a misku (ideálně nerezovou či skleněnou). Do misky nalámejte čokoládu a do hrnce nalijte vodu – pouze tolik, aby se vodní hladiny později nedotýkalo dno misky. Vodu v hrnci přiveďte k varu, poté snižte plamen na mírný stupeň, zasuňte do hrnce misku s čokoládou (nezapomínejte, že se miska nesmí dotýkat vody) a za stálého

míchání nechte čokoládu pozvolna rozpustit nad horkou párou. Rozpuštění čokolády potrvá přibližně 2–3 minuty