Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Tvarohová buchta

Zdravé mlsání

Tvarohová buchta

35 min 35 min 25 min 25 min Snadné Snadné 15 porce 15 porce

Nutriční hodnoty na 1 porci/kus

216 kcal 10 g bílkovin 8 g tuků 25 g sacharidů

Suroviny

Špaldová mouka, Kypřicí prášek do pečiva, Holandské kakao, Třtinový cukr, Vejce, Slunečnicový olej, Mléko, Tvaroh, Vanilkový extrakt

Postup přípravy

Nejprve si předehřejte troubu na 180–190 °C.

Nachystejte si pekáč (30 cm × 40 cm) a vyložte jej pečicím papírem.

Připravte si těsto: Do mísy prosejte mouku, přidejte prášek do pečiva, kakao a cukr a promíchejte.

Následně přidejte 2 vejce, olej, 300 ml mléka a vše důkladně promíchejte, tak aby vzniklo hladké těsto. To poté nalijte do připraveného pekáče.

Nyní si připravte druhou mísu a v ní vyšlehejte tvaroh, vanilkový extrakt, 2 vejce a 150 ml mléka.

Tvarohovou směs následně naneste lžící na těsto v pekáči a rozprostřete ho po celém těstě tak, aby vzniklo mramorování – lžící přitom pohybujte do tvaru kříže.

V posledním kroku vložte pekáč do vyhřáté trouby a buchtu pečte 25 minut na 180–190 °C.

Následně ji rozkrájejte na 15 kousků a podávejte.