V menším hrnci přiveďte k varu 1 l vody se špetkou soli.
Poté do hrnce přidejte všechna 4 vejce a nechte je vařit 4,5 minuty na vysokém plameni.
Mezitím si připravte ochucený tvaroh: česnek utřete, dejte ho do mixovací nádoby, přidejte tvaroh a sýr feta a vše rozmixujte dohladka tyčovým mixérem. Výslednou směs přemístěte do misky a uložte zatím do lednice.
Následně si připravte větší nádobu a napusťte do ní studenou vodu.
Jakmile se dovaří vejce, ihned je vložte do připravené nádoby s vodou a nechte je cca 10 minut chladnout, aby se vám lépe loupala. Mezitím si připravte pikantní máslo a salát: nejprve si v menší pánvi na středním plameni rozpusťte 25 g másla, poté vypněte ohřev, přisypte do pánve mleté chilli a mletou sladkou papriku, promíchejte a pánev prozatím odložte stranou na pracovní plochu.
Následně si nakrájejte na tenká kolečka okurku a natrhejte si nahrubo mátu a koriandr, okurku i natrhané bylinky přemístěte do větší misky,
důkladně promíchejte spolu se sójovou omáčkou a umeoctem a hotový salát zatím uložte do lednice.
Až vychladnou uvařená vejce, oloupejte je (nejlépe uděláte, když vejce naklepnete i oloupete pod hladinou vody přímo v nádobě, ve které se chladila).
Poté si nachystejte vychlazený ochucený tvaroh i okurkový salát a připravte si 4 servírovací misky, do kterých rozdělte nejprve tvaroh, poté oloupaná vejce a nakonec salát.
Následně každou porci přelijte pikantním máslem a posypte chilli vločkami. Navrch každé porce pak natrhejte kopr a podávejte s pita chlebem.