Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Špenátová polévka

Jíme zdravě za pár korun

Špenátová polévka

32 min 32 min 22 min 22 min Snadné Snadné 2 porce 2 porce

Nutriční hodnoty na 1 porci/kus

208 kcal 7 g bílkovin 14 g tuků 14 g sacharidů

Suroviny

Cibule, Česnek, Řepkový olej, Špenát, Voda, Smetanový sýr, Muškátový oříšek, Sůl, Pepř

Postup přípravy

Nejprve si oloupejte cibule a česnek a obojí nakrájejte nahrubo.

V hlubším hrnci rozehřejte na středním plameni 1 lžíci řepkového oleje. Následně do hrnce přidejte nakrájenou cibuli a opékejte ji 2–3 minuty na středním plameni. Poté do hrnce přidejte česnek a vše opékejte dalších 30–60 sekund na středním plameni.

Následně přidejte špenát a 750 ml vody, zvyšte plamen na silný a obsah hrnce přiveďte k varu. Poté ztlumte plamen na střední stupeň a směs vařte 15–18 minut.

Po uvedené době hrnec odstavte z plamene, přidejte do něj smetanový sýr a muškátový oříšek, vezměte si tyčový mixér a vše rozmixujte dohladka.

Hotovou polévku dochuťte solí a pepřem, následně ji rozdělte do 2 talířů a podávejte.

Tip

Špenátovou polévku podávejte s opečenou sýrovou bagetou.