Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Skořicoví šneci

Zdravé mlsání

Skořicoví šneci

105 min 105 min 20 min 20 min Snadné Snadné 10 kusů 10 kusů

Nutriční hodnoty na 1 porci/kus

171 kcal 4 g bílkovin 3 g tuků 31 g sacharidů

Suroviny

Med, Skořice, Kokosový olej, Mléko, Sušené droždí, Špaldová mouka, Vanilkový extrakt, Sůl

Postup přípravy

Do větší mísy nalijte teplé mléko, přidejte kokosový olej, med, droždí a špetku soli. Mísu odložte stranou asi na 10 minut.

Poté obsah mísy zamíchejte a přidejte mouku společně s vanilkovým extraktem.

Pomoučněte si vál, přidejte obsah mísy a ze směsi vypracujte těsto. Těsto vyválejte do tvaru obdélníku.

V misce smíchejte ingredience na náplň – med, skořici a kokosový olej.

Plát těsta rovnoměrně potřete vzniklou náplní a poté srolujte. Roládu nakrájejte na kolečka.

Kulatou formu (⌀ 25 cm) vyložte pečicím papírem a vyskládejte kolečky z těsta. Kolečka skládejte jedno vedle druhého.

Poté formu přikryjte utěrkou a dejte na teplé místo cca na 1 hodinu kynout.

Mezitím předehřejte troubu na 180 °C. V ní následně vykynuté šneky pečte 15–20 minut při 170–180 °C.

Upečené skořicové šneky vyndejte z trouby a podávejte.

Tip

Šneci jsou výteční sami o sobě. Ještě lepší jsou ale s polevou z řeckého jogurtu. Tu připravíte smícháním 200 g řeckého jogurtu, 100 g smetanového sýru, 1 lžičky medu a 1 lžíce sušeného mléka.