
Saláty a přílohy
Salát z černé čočky
Nutriční hodnoty na 1 porci/kus
289 kcal 19 g bílkovin 6 g tuků 34 g sacharidů
Suroviny
Černá čočka, Voda, Okurka, Mrkev, Červená cibule, Petrželová nať, Vinný ocet, Limetka, Balkánský sýr, Sůl, Pepř
- 250 g černé čočky v suchém stavu
- 1 l vody
- 200 g okurky hadovky (omýt a nakrájet na malé kostičky)
- 150 g mrkve (oloupat a nakrájet na kostky)
- 100 g červené cibule (oloupat a nakrájet najemno)
- 1 hrst natě čerstvé hladkolisté petržele (nasekat najemno)
- 2 lžíce bílého vinného octa
- šťáva a kůra z 1 limetky
- 100 g balkánského sýra
- sůl
- pepř