Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Rýžové nudle s kuřecím masem a kari

Obědy a večeře

Rýžové nudle s kuřecím masem a kari

18 min 18 min 13 min 13 min Snadné Snadné 4 porce 4 porce

Nutriční hodnoty na 1 porci/kus

359 kcal 28 g bílkovin 5 g tuků 47 g sacharidů

Suroviny

Rýžové nudle, Olivový olej, Kuřecí maso, Cibule, Česnek, Paprika, Mrkev, Kari koření, Voda, Sójová omáčka, Sůl, Pepř

Postup přípravy

Nejprve si v hrnci uvařte rýžové nudle uvařte dle instrukcí na obalu. Po uvaření nudle sceďte a zchlaďte ve studené vodě.

V pánvi rozehřejte 1 lžíci olivového oleje na vysokém plameni.

Jakmile je olej rozpálený, vložte do pánve na tenké nudličky nakrájené kuřecí maso a zprudka opékejte na vysokém plameni 1–2 minuty.

Po opečení masa ztlumte plamen na střední a do pánve přidejte na měsíčky nakrájenou cibuli, najemno nasekaný česnek, na tenké proužky nakrájenou papriku a na tenké nudličky nakrájenou mrkev. Vše společně opékejte na středním plameni 2–3 minuty.

Poté směs osolte, opepřete, přidejte kari koření, 100 ml vody a sójovou omáčku. Ztlumte plamen na mírný a vše povařte 3–4 minuty.

Nakonec do směsi přidejte rýžové nudle a krátce prohřejte.

Jakmile jsou nudle teplé, rozdělte směs do 4 talířů a podávejte.

Tip

Tip na servírování: Každou porci podávejte posypanou bílým sezamem, nahrubo natrhaným koriandrem a najemno nasekanou čerstvou chilli papričkou.

TIP: Do směsi můžete přidat libovolnou zeleninu – vyzkoušejte například bílé zelí, hráškové lusky nebo zelené fazole.