Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Rychlý tuňákový salát

Obědy a večeře

Rychlý tuňákový salát

19 min 19 min 9 min 9 min Snadné Snadné 2 porce 2 porce

Nutriční hodnoty na 1 porci/kus

354 kcal 29 g bílkovin 20 g tuků 12 g sacharidů

Suroviny

Salátové listy, Balzamikový ocet, Rajčata, Tuňák, Citronová šťáva, Lněné semínko, Vejce, Feta sýr, Sůl, Pepř

Postup přípravy

Připravte si 2 misky a natrhejte do nich salátové listy. Do každé porce přidejte 1 lžíci balzamikového octa a promíchejte.

Rajčata nakrájejte na menší kousky a rozdělte do misek.

Tuňáka vyjměte z konzervy, osušte papírovými utěrkami a rozdělte do misek.

Obě porce pokapejte citronovou šťávou a posypte lněnými semínky.

Vejce dejte do hrnce s vroucí vodou, ztlumte plamen na mírný stupeň a vejce uvařte podle libosti naměkko (5–6 minut) nebo natvrdo (7–9 minut). Po uvaření vejce oloupejte, rozkrojte na poloviny a rozdělte do obou misek.

Nakonec do obou porcí salátu rozdrobte fetu, podle libosti salát dochuťte solí a pepřem a podávejte.