Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Rybičková pomazánka

Pomazánky

Rybičková pomazánka

5 min 5 min 0 min 0 min Snadné Snadné 2 porce 2 porce

Nutriční hodnoty na 1 porci/kus

117 kcal 17 g bílkovin 4 g tuků 4 g sacharidů

Suroviny

Sardinky, Cibule šalotka, Tvaroh, Limetka, Hořčice, Tymián, Česnek, Sůl, Pepř

Postup přípravy

Sardinky sceďte, vložte do misky a rozmačkejte vidličkou. Poté k nim přidejte najemno nakrájenou šalotku, odtučněný tvaroh, limetkovou šťávu, dijonskou hořčici, sušený tymián, prolisovaný stroužek česneku, špetku soli a pepře a vše promíchejte.

Hotovou pomazánku skladujte v lednici a zkonzumujte do 3 dnů.

Tip

Pomazánku posypte čerstvými bylinkami a podávejte s celozrnným pečivem a zeleninou. Do pomazánky můžete přidat také chilli vločky.