Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Rybí polévka z kapra

Polévky

Rybí polévka z kapra

42 min 42 min 22 min 22 min Snadné Snadné 4 porce 4 porce

Nutriční hodnoty na 1 porci/kus

Přidat k uloženým

366 kcal 22 g bílkovin 12 g tuků 40 g sacharidů

Suroviny

Cibule, Česnek, Celer, Petrželová nať, Kapie, Slunečnicový olej, Mletá paprika, Uzená paprika, Bobkový list, Nové koření, Zeleninový vývar, Rajčata, Kapr, Vinný ocet, Žitný chléb, Sůl, Pepř

Postup přípravy

Cibuli a česnek nakrájejte najemno, celer a petržel nakrájejte na kostičky o velikosti 0,5 cm a kapii nakrájejte na proužky o délce 3–4 cm a šířce 0,5 cm.

Následně si ve větším hrnci na středním plameni rozehřejte 2 lžíce slunečnicového oleje, přidejte nakrájenou cibuli, celer, petržel a kapii a vše opékejte 4–5 minut.

Poté přidejte nakrájený česnek, sladkou i pálivou mletou papriku, uzenou papriku, bobkové listy, nové koření, zeleninový či rybí vývar a krájená rajčata z plechovky.

Hrnec přiklopte pokličkou a směs nechte vařit 10–12 minut na středním plameni.

Mezitím si nakrájejte kapří filet na hranolky o délce 6 cm a šířce 1 cm.

Po uvedené době do hrnce přidejte nakrájeného kapra, vinný ocet, sůl a pepř a vše nechte vařit dalších 5 minut pod pokličkou na středním plameni.

Hotovou polévku rozdělte do 4 talířů a každou porci podávejte s 1 plátkem žitného chleba.