V hrnci rozehřejte na středním plameni máslo. Po rozehřátí máslo zaprašte moukou a za stálého míchání tak připravte světlou jíšku. Poté do hrnce nalijte 1,5 litru rybího vývaru.
Mrkve, petržel a celer očistěte, nakrájejte na kostičky (cca 1 cm × 1 cm) a také je přidejte do hrnce. Směs přiveďte k varu a vařte pod pokličkou zhruba 10–15 minut na středním plameni.
Mezitím si očistěte filety, zbavte je kostí a nakrájejte je na 2–3cm nudličky. Plamen poté ztlumte na mírný stupeň, přidejte připravené filety a za občasného míchání vše společně vařte dalších 10–12 minut.
Po uplynutí času polévku odstavte a nechte ji pár minut dojít. Mezitím si nakrájejte na kostičky celozrnné tousty a opražte je nasucho na pánvi.
Hotovou polévku dochuťte solí a pepřem a před podáváním posypte každou porci opraženými tousty a najemno nasekanou čerstvou petrželovou natí.