Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Rizoto z těstovinové rýže s krevetami a hráškem

Jak jíme zdravě na jaře

Rizoto z těstovinové rýže s krevetami a hráškem

28 min 28 min 18 min 18 min Snadné Snadné 4 porce 4 porce

Nutriční hodnoty na 1 porci/kus

Přidat k uloženým

503 kcal 43 g bílkovin 12 g tuků 54 g sacharidů

Suroviny

Cibule, Česnek, Olivový olej, Těstovinová rýže, Voda, Citron, Mletá paprika, Krevety, Hrášek, Parmazán, Bazalka, Sůl, Pepř

Postup přípravy

Cibuli a česnek nakrájejte najemno.

Následně si připravte větší pánev, rozehřejte v ní 2 lžíce olivového oleje, přidejte nakrájenou cibuli a česnek a opékejte 2–3 minuty na středním plameni.

Poté do pánve přidejte orzo,700 ml vody, sůl, citronovou kůru a mletou papriku, pánev přiklopte pokličkou a směs nechte vařit 8–10 minut na středním plameni.

Po uvedené době odstraňte pokličku, přidejte do pánve krevety a za občasného promíchání celou směs vařte další 2 minuty na středním plameni.

Na závěr pak do pánve přidejte mražený hrášek a strouhaný parmazán, podle chuti směs případně ještě dosolte a dopepřete, ztlumte plamen na mírný stupeň a za občasného promíchání obsah pánve zahřívejte další 3 minuty.

Hotové rizoto rozdělte do 4 talířů, navrch každé porce nahrubo natrhejte čerstvou bazalku a podávejte.

Tip

*Pro přípravu receptu jsme použili krevety čerstvé, stejně dobře ale můžete použít i krevety mražené. V takovém případě se však ujistěte, že krevety byly

zmrazeny zasyrova a že se tudíž nejedná o krevety již předvařené, které jsou

určeny pouze k velmi krátkému prohřátí a nelze je již dále tepelně upravovat – v pokrmech proto bývají sušší a méně chuťově výrazné než krevety,

které se konzumují bezprostředně po tepelné úpravě. Předvařené krevety

tedy využijete spíše ve studené kuchyni anebo případně do teplých pokrmů

obsahujících dobře ochucenou omáčku.