Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Rizoto s rajčaty a chilli

Obědy a večeře

Rizoto s rajčaty a chilli

37 min 37 min 30 min 30 min Snadné Snadné 3 porce 3 porce

Nutriční hodnoty na 1 porci/kus

Přidat k uloženým

403 kcal 30 g bílkovin 10 g tuků 46 g sacharidů

Suroviny

Voda, Basmati rýže, Kuřecí maso, Olivový olej, Rajčata, Chilli, Petrželová nať, Sůl, Pepř

Postup přípravy

Nejprve si připravte hrnec, nalijte do něj 800 ml vody a osolte ji. Do osolené vody nasypte rýži, hrnec přiklopte pokličkou a vařte 13–16 minut na středním plameni.

Mezitím co se vaří rýže, umyjte si kuřecí prsa, osušte je, nakrájejte na menší kostky a osolte a opepřete. Poté si v pánvi na středním plameni rozpalte olivový olej.

Následně do pánve vložte kuřecí maso a restujte jej 7–8 minut na středním plameni.

Rajčata nakrájejte na malé kostky a přidejte je společně s protlakem k orestovanému masu. Vše restujte dalších 5–6 minut na středním plameni.

Jakmile bude rýže uvařená, přidejte ji do pánve společně s chilli, petrželovou natí a 50 ml vody. Vše promíchejte a podávejte.

Tip

Tipy na servírování: Na jednotlivé porce můžete dle chuti přidat čerstvé chilli papričky nakrájené na tenká kolečka nebo najemno, popřípadě nahrubo nasekanou čerstvou bazalku.