Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Plněné papriky

Obědy a večeře

Plněné papriky

75 min 75 min 60 min 60 min Střední Střední 4 porce 4 porce

Nutriční hodnoty na 1 porci/kus

Přidat k uloženým

371 kcal 22 g bílkovin 17 g tuků 32 g sacharidů

Suroviny

Slunečnicový olej, Cibule, Zázvor, Skořice, Bobkový list, Nové koření, Rajčata, Kuřecí vývar, Třtinový cukr, Ocet, Paprika, Hovězí, Rýže, Petrželová nať, Sůl, Pepř

Postup přípravy

Nejprve si předehřejte troubu na 195–200 °C a připravte si větší pekáč (min. 30 cm × 40 cm).

Ve větším hrnci si na středním stupni plamene rozehřejte slunečnicový olej. Jakmile je olej rozpálený, přidejte do hrnce najemno nakrájenou cibuli a na středním plameni opékejte 5–6 minut za občasného míchání.

Po uplynutí času do hrnce nasypte sušený zázvor, mletou skořici, přidejte bobkový list a nové koření a vše společně opékejte 1 minutu na středním plameni. Následně přidejte krájená rajčata z plechovky, 500 ml kuřecího vývaru, rajčatové pyré, třtinový cukr, kvasný ocet, sůl a pepř. Vše vařte na středním plameni 12–13 minut.

Mezitím si připravte papriky a masovou náplň. Papriky omyjte, odřízněte vrchní část přibližně 0,5 cm od stopky a vyjměte semínka. Do větší mísy vložte mleté hovězí maso, uvařenou rýži, sůl a pepř a promíchejte. Vzniklou masovou směsí následně rukama naplňte všechny připravené papriky.

Jakmile je rajčatová omáčka uvařená, vypněte plamen, vyjměte nové koření a bobkový list a následně obsah hrnce rozmixujte pomocí tyčového mixéru dohladka.

Rozmixovanou omáčku dochuťe a nalijte do připraveného pekáče. Do pekáče s omáčkou následně naskládejte naplněné papriky. Pekáč vložte do předehřáté trouby a papriky s omáčkou pečte na 195–200 °C po dobu 35–40 minut.

Po uplynutí času vyjměte pekáč z trouby, papriky posypte najemno nasekanou petrželovou natí a podávejte.

Tip

Plněné papriky podávejte s vařenou jasmínovou nebo dlouhozrnnou rýží.