Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Plněné brambory

Obědy a večeře

Plněné brambory

51 min 51 min 36 min 36 min Snadné Snadné 4 porce 4 porce

Nutriční hodnoty na 1 porci/kus

253 kcal 9 g bílkovin 17 g tuků 15 g sacharidů

Suroviny

Brambory, Olivový olej, Smetanový sýr, Parmazán, Česnek, Mléko, Tvaroh, Smetana, Pažitka, Sůl, Pepř

Postup přípravy

Nejprve si v osolené vodě ve větším hrnci uvařte brambory. Brambory vařte vcelku (včetně slupky) po dobu cca 13–15 minut na středním plameni.

Mezitím si rozehřejte troubu na 210–215 °C a připravte si menší zapékací nádobu (20 cm × 30 cm).

Uvařené brambory vložte do zapékací nádoby, pokapejte olivovým olejem a vložte do předehřáté trouby na 18–21 minut.

Zhruba 5 minut před koncem pečení začněte s přípravou náplně. Do menší misky vložte smetanový sýr, najemno nastrouhaný parmazán, najemno nastrouhaný česnek, mléko, tvaroh, zakysanou smetanu, najemno nasekanou pažitku, sůl a pepř. Vše důkladně promíchejte.

Upečené brambory vyjměte ze zapékací nádoby a lehce nařízněte tak, aby se vytvořila „kapsa“ – tu následně naplňte připravenou směsí ze smetanového sýra.

Takto připravené brambory můžete podávat.