Jíme zdravě se mění na Mandimu Zjistit více

Pesto z mrkvové natě

Pesto z mrkvové natě

5 min 0 min Snadné 1 kus

Recept

Přidat k uloženým

Nutriční hodnoty na 1 porci/kus

1862 kcal 49g bílkovin 171g tuků 23g sacharidů

Suroviny

mrkev, parmazan, mandle, vinny-ocet, sezamova-seminka, olivovy-olej, sul, chilli

Postup přípravy

Mrkvovou nať důkladně očistěte, nakrájejte nahrubo a společně s ostatními ingrediencemi přemístěte do mixéru. Vše mixujte tak dlouho, dokud nedosáhnete konzistence, která vám bude vyhovovat. Pokud použijete mandle se slupkou, bude pesto vždy trochu křupavější, než když použijete mandle plátkové nebo loupané.

Hotové pesto skladujte v uzavíratelné skleněné nádobě v lednici. Toto pesto se skvěle hodí jako ozvláštnění tradičního caprese salátu.