Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Pastináková polévka

Polévky

Pastináková polévka

40 min 40 min 30 min 30 min Snadné Snadné 2 porce 2 porce

Nutriční hodnoty na 1 porci/kus

Přidat k uloženým

703 kcal 15 g bílkovin 34 g tuků 85 g sacharidů

Suroviny

Pastinák, Celer, Cibule, Česnek, Brambory, Slunečnicový olej, Zeleninový vývar, Sójová smetana, Tymián, Sůl, Pepř

Postup přípravy

Pastinák, celer, cibuli, česnek a brambory oloupejte a nakrájejte na malé kostičky.

Ve větším hrnci rozpalte olej. Nejdříve na středním plameni dozlatova orestujte cibuli a česnek, poté přimíchejte všechnu nakrájenou zeleninu a opékejte dalších 5 minut.

Zalijte vývarem, přidejte sůl a vařte na mírném plameni 20 minut, dokud zelenina nezměkne. Pak vše rozmixujte tyčovým mixérem na jemný krém.

Polévku dochuťte smetanou, bílým pepřem a případně další solí.

Ozdobte snítkou čerstvého tymiánu, červeným pepřem, zakápněte smetanou a podávejte.