Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Papriky plněné krůtím masem

Obědy a večeře

Papriky plněné krůtím masem

30 min 30 min 25 min 25 min Snadné Snadné 5 kusů 5 kusů

Nutriční hodnoty na 1 porci/kus

233 kcal 25 g bílkovin 10 g tuků 8 g sacharidů

Suroviny

Paprika, Krůtí maso, Vejce, Rozmarýn, Tymián, Česnek, Petrželová nať, Rajčata, Sůl, Pepř

Postup přípravy

Nejprve si předehřejte troubu na 195–200 °C a připravte si menší pekáč (20 cm × 30 cm).

Papriky očistěte a zbavte jader.

Ve větší misce smíchejte krůtí maso, vejce, rozmarýn, tymián, česnek, hladkolistou petrželovou nať, sůl a pepř. Touto směsí

naplňte očištěné papriky, ty následně vložte do pekáče a podlijte krájenými rajčaty.

Připravené papriky poté dejte do trouby a pečte 20–25 minut na 195–200 °C. Po upečení můžete podávat.

Jak připravit na mražení: Plněné papriky upečte, ale nepodlévejte krájenými rajčaty. Upečené papriky nechte vychladnout a následně naskládejte do uzavíratelné plastové nádoby. Takto připravené papriky můžete vložit do mrazáku, kde vydrží 2–3 měsíce.

Jak uvařit po rozmrazení: Po rozmrazení vložte papriky do pekáče, podlijte je krájenými rajčaty, dejte do předehřáté trouby a pečte 15–17 minut na 180–185 °C.

Tip

Tipy na servírování: Papriky můžete podávat s celozrnným kuskusem.

Každou porci můžete ozvláštnit najemno nasekanou čerstvou mátou nebo hladkolistou petrželovou natí.